>

Het verhaal van: Tahnee

Wie ben je?

Mijn naam is Tahnee Aelfers, ik ben 29 jaar en ik woon met mijn vriend, zoontje en poes in Geleen. Ik werk sinds 2013 bij NOVIzorg en daarvoor was ik werkzaam bij Sint Anna in Heel.

Vertel ons eens iets over je werk

Toen ik begon bij NOVIzorg was ik begeleider op onze locatie in Kerkade. Ik had het er erg naar mijn zin met mijn collega’s en cliënten en de werkzaamheden vond ik ook voldoende afwisselend. Ik kreeg er veel vrijheid en verantwoordelijkheden en zat in verschillende projecten/werkgroepen. Toch heb ik na 5 jaar gesolliciteerd op de interne vacature van Stafmedewerker. Wat me hier voornamelijk in aansprak, was dat ik strategisch kon meedenken en meehelpen aan het professioneler maken van NOVIzorg. Stafmedewerker is een ruime functie, waarin ik bijvoorbeeld verantwoordelijk ben voor het inventariseren van risico’s (voor zowel medewerker als cliënt), het organiseren van een BHV organisatie, het regelen van facilitaire zaken, maar waarbij ik ook onderdeel ben van het planningsteam en PR groepje. Tevens ben ik, samen met een collega, bezig met het invullen en implementeren van een software systeem, waarbij we de processen evalueren en optimaliseren.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

Dan denk ik toch het balanceren van prioriteiten. Ik vind veel dingen leuk en interessant en mijn functie is ook ruim. Hierdoor is het soms lastig om overal, voor mijn gevoel, voldoende tijd aan te besteden. Vooral omdat ik part-time werk, doe ik soms langer over bepaalde zaken dan dat ik zelf eigenlijk zou willen.

Wat vind je het leukste in je werk?

Het leukste vind ik de afwisseling en het kunnen meedenken. Ik vind het erg fijn dat mijn functie ervoor zorgt dat ik met vrijwel alle afdelingen in onze organisatie samenwerk. Ik leer ontzettend veel bij en er ligt nog veel waarin ik me kan en wil verdiepen.

Wat vind je leuk aan het werken bij NOVIzorg?

Doordat NOVIzorg een relatief kleine organisatie is, ben je zichtbaar en kun je veel dingen doen. Je krijgt de mogelijkheid om je te verbreden binnen je functie, dit ervoer ik zowel toen ik begeleider was als nu ik stafmedewerker ben.  

Wat betekent “samen denken in mogelijkheden” voor jou?

Voor mij betekent dat verder kijken dan hoe de zorg voorheen werd ingevuld. Samenwerken, met én voor de cliënt. Zo werken we steeds meer samen met andere zorginstellingen om zo de beste zorg te kunnen leveren. Ook in mijn functie zie ik dit terug. We proberen uit te gaan van de zelfredzaamheid van de cliënt en samen kijken hoe we deze kunnen vergroten.