>
2 maart 2022

René Fontijn nieuwe voorzitter Raad van Bestuur LEVANTOgroep – NOVIzorg

René Fontijn is benoemd als de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van LEVANTOgroep – NOVIzorg. Hij vervult deze functie vanaf 1 oktober 2022.
René werkt bijna 30 jaar in de zorg en heeft diverse functies bekleed. Hij heeft ruime ervaring met het werken met en leidinggeven aan professionals binnen zorgorganisaties. Dit deed hij vanuit verschillende functies, en de laatste 6 jaren als manager zorg bij LEVANTOgroep.

Samen in beweging

“Het voelt als een eer om aan deze twee mooie, dynamische organisaties leiding te mogen geven.” Zegt René enthousiast. “De zorg is in beweging en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Om hier samen met betrokken en bevlogen collega’s, partnerorganisaties en samenwerkingsverbanden een rol in te mogen spelen is een voorrecht. Ik hoop dan ook dat we de ingeslagen weg de komende jaren samen voort gaan zetten.”

Snel goede opvolging gevonden

René volgt de huidige bestuurders Paul Schefman (voorzitter RvB) en Wim Pécasse (lid RvB) op die per 1 oktober zullen terugtreden als bestuurders, na hun zeer verdienstelijke carrière zowel voor LEVANTOgroep als NOVIzorg maar ook in lokale, regionale en landelijke samenwerkingsverbanden. De beide heren zijn verheugd dat de organisatie zo snel een opvolger heeft gevonden: “LEVANTOgroep – NOVIzorg heeft in René Fontijn een goede opvolger gevonden. Iemand die onze gezamenlijke visie op ‘de juiste zorg op de juiste plek’ kan voortzetten. Iemand die de inhoudelijke lijn van samenwerking en innovatie, in de lokale en regionale netwerken, op een constructieve en positieve manier zal continueren, terwijl hij ook de identiteit van de dochterorganisaties respecteert.”