Positive FIT

In het voorjaar van 2018 zijn NOVIzorg en Dignita in samenwerking met Roda JC Midden in de Maatschappij het programma “Positive FIT” gestart. Deze preventieve training helpt mensen in de beginfase van Parkinson of Parkinsonisme om hun functioneren zo goed mogelijk te behouden. “Positive FIT” traint zowel de lichamelijke functies als het geheugen, en wordt door de deelnemers als erg prettig ervaren. Het doel is o.a. dat deelnemers actief blijven, niet bang zijn om te bewegen of te vallen en dat de conditie op peil blijft en/of verbetert. Met deze aanpak wordt geïntegreerd ingezet op het totale functioneren van de deelnemer. “Positive FIT” is daarmee een gespecialiseerd programma voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van Parkinson, dat door gekwalificeerd personeel van NOVIzorg en Dignita wordt verzorgd. Inmiddels nemen ook mensen met andere chronische aandoeningen deel aan het programma.

Het programma wordt op maandag en woensdag aangeboden van 10:30 uur tot 15:30 uur. Op maandag bij Sportpark Strijthagen in Landgraaf in samenwerking met Only Friends Limburg. Op woensdag bij Sportpark Kaalheide in samenwerking met Roda JC MIDM.  Gedurende het programma wordt er gewerkt in groepsverband waarbij rekening gehouden wordt met ieders individuele mogelijkheden. 
Het programma omvat diverse sportactiviteiten onder begeleiding van een bewegingsagoog en fysiotherapeut, waaronder fitness, atletiek, teamsporten, zwemmen, wandelen, cognitieve fitness, bewegen op muziek en nog veel meer sportieve activiteiten. Bewegen en plezier staat tijdens deze dag centraal.

Daarnaast is er aandacht voor psycho-educatie, zijn er gastsprekers, lotgenotenbijeenkomsten, stemtraining door logopedisten en is er ruime aandacht voor het concept positieve gezondheid. Tijdens het programma zal tussen de middag een goed verzorgde lunch voor u klaarstaan.

Heeft u interesse om eens vrijblijvend te komen kijken of heeft u vragen, stel ze gerust. Neem dan contact op via 045 – 231 03 10 of via info@novizorg.nl.