>

Vrijwilligers

Stichting NOVIzorg zoekt vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou NOVIzorg minder (vaak) juist dié extra zaken aan kunnen bieden aan cliënten, die het leven aangenaam maken. NOVIzorg heeft ruim 60 vrijwilligers die helpen bij allerlei zaken en activiteiten.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!
Binnen NOVIzorg is er altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk is zeer divers, zo ook de vrijwilligers die werken bij onze dagbesteding op onze locaties. U vindt ons in Hoensbroek Grubbelaan, Hoensbroek Adelante, Heerlen Geerstraat, Kerkrade Old Hickoryplein en in Sittard aan de Eisenhowerstraat.

Heeft u belangstelling voor een vrijwilligersfunctie, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met 045-2310310 of mail naarinfo@novizorg.nl.
Vrijwilligerswerk – dankbaar werk!

Momenteel heeft NOVIzorg de volgende vrijwilligersvacatures:

Vrijwilliger Positive Fit: 
Ben jij sportief, graag actief bezig en lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ben jij die opgewekte man of vrouw die graag onze bewegingsagoog wil ondersteunen bij het geven van de sportactiveiten? Meld je dan aan!

Vrijwilliger chauffeur bus: 
Voor onze locaties (uitzondering Adelante) zijn wij op zoek naar Chauffeurs. Onze cliënten kunnen indien gewenst gebruik maken van ons collectieve vervoer. Ze worden ’s ochtends thuis opgehaald en naar hun locatie gebracht en aan het einde van de middag worden zij weer veilig thuisgebracht.

Vrijwilliger gastvrouw/gastheer: 
Voor onze locaties zijn wij op zoek naar een gastvrouw/-heer. De gastvrouw/-heer zorgt hier voor koffie en thee voor de cliënten en rond de lunch wordt de tafel gedekt en wordt er gezamenlijk gegeten. Behalve het sociale aspect, is voldoende en goed eten ook belangrijk voor de gezondheid van onze cliënten. 
Een gezellig praatje maken, mooie herinneringen ophalen en lekker lachen, een spelletje doen, de krant voorlezen of een kopje koffie inschenken, ook dat hoort bij de rol van de gastheer/gastvrouw.

Vrijwilliger Activiteiten-Creatief: 
Voor onze locaties zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met cliënten creatief bezig willen zijn. Dit kan in de vorm zijn van handwerken, verven, tekenen, knutselen, zingen, gedichten maken etc.

Vrijwilliger Activiteiten-Denk: 
Voor onze locaties zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met cliënten geheugentraining kunnen doen, of vrijwilligers die kunnen begeleiden bij het gebruik van een computer.

Vrijwilliger Activiteiten-Hout: 
Op onze locatie in Kerkrade is er de mogelijkheid om een activiteit met hout te doen (houtbewerking). Cliënten gaan dan aan de slag met begeleiders en/of handige vrijwilligers om samen iets moois te maken.

Vrijwilliger Sport/spel: 
Voor onze locatie in Hoensbroek Adelante zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die cliënten kan begeleiden tijdens de sport (o.a. zwemmen) en tijdens spelactiviteiten.