NOVIzorg heeft een speciale kijk op zorg

Om te beginnen luisteren we goed naar uw totale ondersteuningsvraag. We bekijken ook wat u zelf kunt. Van uw situatie maken we samen een ondersteuningsplan, waarbij we ook meenemen wat NOVIzorg niet zelf kan bieden, maar waarvoor andere partijen nodig zijn. Denk daarbij aan praktische zaken zoals maaltijdservice, begeleiding bij uitstapjes enz. Uw vraag is voor ons leidend.

De ondersteuning die NOVIzorg aanbiedt, kent meerdere vormen. Er zijn locaties op meerdere plaatsen in Parkstad: Heerlen, Kerkrade, Hoensbroek Grubbelaan en Hoensbroek Adelante. Op deze locaties kunt u deelnemen aan allerlei groepsactiviteiten, passend bij uw ondersteuningsvraag. Het betreft o.a. sportieve, creatieve en cognitieve (denk-/geheugentraining) activiteiten. Het is ook mogelijk dat persoonlijke begeleiding beter werkt dan groepsondersteuning. In dat geval krijgt u een-op-een begeleiding. En ook als er paramedische ondersteuning nodig is zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, dan wordt dat geregeld. Daarvoor werken we samen met Dignita, een jonge organisatie die qua visie en werkwijze volledig aansluit bij onze dienstverlening.

Doel van ons werk is altijd om samen met u te werken aan uw zelfredzaamheid. We nemen niet over wat u zelf nog kunt, maar we doen wat nodig